Project Omschrijving

Spektakel in het Emma Kinderziekenhuis AMC

De Denkfabriek | ideeën in uitvoering verzorgde concept, visualisering, productie en uitvoering van een spectaculaire gebeurtenis die vorige week het feestjaar inluidde van het Emma Kinderziekenhuis/AMC. Dit gerenommeerde kinderziekenhuis in Amsterdam bestaat 150 jaar.

Astronaut en Emma-ambassadeur André Kuipers las een speciaal voor de gelegenheid geschreven kinderverhaal van De Denkfabriek voor aan patiëntjes van het ziekenhuis. Alle gebeurtenissen in het verhaal vonden tegelijkertijd in werkelijkheid plaats en dit resulteerde onder meer in Spidermannen die op de achtste verdieping voor de ramen verschenen en die uiteindelijk op het dak van het AMC een enorme ballon opbliezen met daarop het nieuwe feestlogo dat De Denkfabriek ontwierp voor het jarige Emma Kinderziekenhuis. De bijbehorende slogan luidt: ‘EMMA! voor het leven’.

Het Emma leverde als academisch kinderziekenhuis in anderhalve eeuw de meest complete zorg aan ruim 1,5 miljoen zieke kinderen en het blijft deze zorg met behulp van wetenschappelijk onderzoek en nieuwe technologieën voortdurend verder verbeteren. Het Emma Kinderziekenhuis speelt dan ook een voortrekkersrol in Europa op veel expertisegebieden, zoals bijvoorbeeld zeldzame stofwisselingsziekten en neonatologie. Om deze laatste afdeling up-to-date te brengen gaat het kinderziekenhuis dit jaar bij sponsoren en andere externe investeerders op zoek naar een aanvullende financiële injectie van 5 miljoen euro.