Project Omschrijving

De Denkfabriek regisseert Koningsbezoek

Voor het bezoek van Koning Willem-Alexander, die het vernieuwde Emma Kinderziekenhuis kwam openen, verzogde De Denkfabriek de planning, coördinatie en regie. Daarnaast bedacht De Denkfabriek een spectaculaire onthulling door middel van een hollogram vervaardigd door Feddow Claassen.

Het hologram “De Koningsvlinder” werd geschonken door Zijne Majesteit de Koning aan het Emma Kinderziekenhuis AMC op 7 oktober 2015. Sinds 1 november 2015 staat het hologram permanent opgesteld op de vernieuwde afdeling van het Emma Kinderziekenhuis AMC.

Tegelijk met het bezoek van de Koning organiseerde De Denkfabriek in samenwerking met Stichting Sport Helpt! en de Cruyff Foundation een sportdag. Topsporters zoals Edith Bos, Anky van Grunsven en het Nederlands heren- en dameshockeyelftal kwamen naar het ziekenhuis voor een droomontmoeting met tientallen patiënten. Overal in het kinderziekenhuis waren sportactiviteiten: zo lag er op het Voetenplein een Cruyff-court. Daar speelde Lucky Ajax, met oud-Ajacieden als Sjaak Swart, Simon Tahamata en Richard Witsche, een aantal wedstrijden tegen het onder andere het Emma Kids Team.

Download Whitepaper in PDF