De Denkfabriek heeft 2015 in stijl afgesloten met een bezoek van koning Willem-Alexander aan het door De Denkfabriek georganiseerde sportdag in het Emma Kinderziekenhuis AMC. Het team bestond uit Willem van den Brandt, Jeroen Roodnat, IJsbrand van Veelen en Sander Hemker.

Voor het bezoek van Koning Willem-Alexander die het vernieuwde Emma Kinderziekenhuis kwam openen, verzorgde De Denkfabriek de planning, coördinatie, en regie. Daarnaast bedacht De Denkfabriek een spectaculaire onthulling door middel van een hologram.
Het hologram “De Koningsvlinder” is een geschenk van de Koning aan het Emma Kinderziekenhuis AMC. Tijdens de officiele opening van het vernieuwde ziekenhuis op 7 oktober 2015 is de hologram permanent opgesteld in het nieuwe Emma Kinderziekenhuis AMC en daarmee voor iedereen te bewonderen. Het design van de hologram is door Feddow Claassen gemaakt, de muziek door Geert Huinink. Het idee en concept komen van De Denkfabriek vandaan.

Tegelijk met het bezoek van de Koning organiseerde De Denkfabriek in samenwerking met Stichting Sport Helpt! en de Cruyff Foundation een Sportdag.Topsporters zoals Edith Bos, Anky van Grunsven en het Nederlands dames- en herenhockeyelftal kwamen naar het ziekenhuis voor een droomontmoeting met tientallen patiënten. Overal in het kinderziekenhuis waren sportactiviteiten: zo lag er op het Voetenplein een Cruyff-court. Daar speelde het team Lucky Ajax, met oud-Ajacieden zoals Sjaak Swart, Simon Tahamata en Richard Witschge, een aantal wedstrijden tegen onder andere het Emma Kids Team.